Hoe bereid jij je voor op weken (of maanden) Quarantaine?

‘Stel je voor, over twee weken is het land functioneel in quarantaine. Alleen boodschappen en apotheken blijven open en er zijn grenzen aan het aantal mensen dat er tegelijk in kan zitten. Andere winkels zijn gesloten en veel bezorgdiensten zijn gesloten’.

Zo begint het artikel van het bekende Noord Amerikaans nieuwskanaal VOX. Zie hieronder een Nederlandse vertaling van het antwoord van Vox.

‘Als dit verschrikkelijk klinkt, is het een beschrijving van waar Italië zich op dit moment bevindt in de coronavirus pandemie. En door sommige maatregelen lijken we het traject van Italië redelijk te volgen, met een vertraging van ongeveer twee weken. Dus nu is het geen tijd voor paniek, maar het is een tijd voor voorbereiding – om weken of zelfs maanden klaar te zijn als er veel wordt afgesloten. Zelfs als jij je op een locatie bevindt waar winkels open blijven, willen velen van ons niet naar de drukke openbare ruimtes gaan die we doorgaans bezoeken zonder er verder bij stil te staan.’

Mensen moeten bereid zijn om te schuilen“, zei Dr. Caitlin Rivers van het Center for Health Security van de Johns Hopkins University tegen [het nieuwskanaal] Vox. “Ik denk niet dat we het ergste al te boven zijn gekomen.

‘Dus wat heb je nodig? Hoe moet je nadenken over de voorbereiding? Hoewel de winkelschappen leger zijn dan normaal en veel artikelen niet op voorraad zijn, hebben veel mensen nog niet echt nagedacht over wat de komende weken en maanden zullen inhouden – het is misschien wel iets dat we nog nooit eerder hebben gezien. Hier is een gids voor de essentiële zaken (en een versie gemaakt om af te drukken)*’

Bovenstaande tekst is een Nederlandse vertaling van het artikel
bij het Noord Amerikaans nieuwskanaal Vox
——— Lees verdere details en tips op de (Engelstalige) website van VOX ——–
A one-page, printable guide for preparing to shelter at home

* shortlink afdrukbare gids van Vox: i1k.nl/voorbereid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *